Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz? - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?



Emeklilik başvurunuzun üzerinden 30 gün geçmişse bilgi almak için SGK'ya başvurabilirsiniz

SORU: 

Merhaba, Emeklilik için dilekçe hazırlanıp sigorta müdürlüğüne başvurumuz yapıldı. 30 gün oldu ama hala bir cevap alamadık. Kaç gün içerisinde cevap alabiliriz.  Şimdiden cevabınız için teşekkürler. Oya Ç.
CEVAP: 

Oya hanım; 30 gün emeklilik başvurunuzun sonuçlanması  için erken bir süredir. 

Ancak emeklilik dosyanızda bir sorun ya da eksiklik varsa bu süre içinde adresinize bilgi yazısı gelebilir. ( Hizmet birleştirme yazıları v.b )

Eğer tüm hizmetler SSK günlerinden oluşuyorsa emeklilik işlemleri hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır. Örneğin; Haziran ayında yapılan bir emeklilik başvurusu Ağustos ayındasonuçlanmakta ve maaş bağlanmaktadır.  

Fakat birden fazla sosyal güvenlik kurumunda ( Bağ-kur veya Emekli Sandığı ) hizmeti olanların emeklilik işlemleri daha uzun sürmektedir. 

Emekli olduğunuzda  adresinize emekli maaşı bağlandığına dair yazı gelecektir. 

Size emeklilik işlemlerinizin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için  başvuru yapmış olduğunuz müdürlüğe uğramanızı veya telefonla arayıp tahsis servisi  ile görüşmenizi tavsiye ederim.  



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Top